NIEUWS

Veluwezoom Live! 2021

Rheden is met Veluwezoom Live! nieuw evenement rijker. 


De ondernemersclubs BIZ Centrum Velp, Dieren en Rheden hebben samen met stichting Toerisme en Recreatie Veluwezoom de handen ineen geslagen.

Doel is om de Posbank te ontlasten en bezoekers van ons mooie natuurgebied naar de dorpscentra te trekken. Zes zaterdagen in juli en augustus is er livemuziek door lokale musici in één van de dorpscentra. Veluwe Actief verhuurt speciaal voor deze zaterdagen fietsen vanaf de parkeerplaats van het gemeentehuis in Rheden.

Veluwezoom Live! betreft een unieke samenwerking tussen de drie ondernemersverenigingen van Velp, Dieren en Rheden onder de vlag van de Stichting Toerisme en Recreatie Veluwezoom (STRV). Cultuurbedrijf RIQQ steunt het evenement met haar culturele expertise, Veluwe Actief met de fietsenverhuur en de gemeente Rheden heeft een financiële bijdrage verleend aan het nieuwe evenement. “Door deze samenwerking proberen wij de bezoeker van de Posbank voor onze dorpscentra te interesseren. Een lang gekoesterde wens zowel van onze ondernemers als van de gemeente Rheden”, vertelt voorzitter Frank Martens van BIZ Centrum Velp (Veelzijdig Velp).

Het evenement begint in Rheden op zaterdag 17 juli. Vanaf 12.30 uur speelt op het podium op het Mr. B. van Leeuwenplein in Rheden een plaatselijk orkest gevolgd door een lokale band. Elke zaterdag hierna is Veluwezoom Live! in één van de dorpen te zien tot en met zaterdag 21 augustus.

Ook de samenwerking met Veluwe Actief is bijzonder. Speciaal voor deze evenementen heeft de gemeente haar parkeerplaats in De Steeg beschikbaar gesteld. Peter Oversteegen verheugt zich op de samenwerking en vult aan: “Op deze parkeerplaats kan een fiets gehuurd worden om één van de evenementen te bezoeken en eventueel ook nog een rondje Posbank te doen. Fietsen dienen voor aanvang wél gereserveerd te worden via www.veluweactief.nl."

Cultuurbedrijf RIQQ was ook gelijk enthousiast voor dit nieuwe initiatief. Koen van der Mark, de muziekprogrammeur van RIQQ, heeft gelijk zijn netwerk aangeschreven om de lokale musici en orkesten, die natuurlijk al maanden niet of nauwelijks hebben kunnen spelen, uit te nodigen voor Veluwezoom Live!. “Het is mooi dat er weer een mogelijkheid is om eindelijk weer voor publiek te spelen en we gaan een mooi lokaal programma neerzetten. Het beloven leuke intieme evenementen te worden. Iedereen ziet er naar uit!”, aldus Koen van der Mark.

De volledige lijst voor Veluwezoom Live! is:

zaterdag 17 juli Rheden - Mr. B. van Leeuwenplein

zaterdag 24 juli Velp - Overtuin

zaterdag 31 juli Dieren - horecaplein bij Theothorne

zaterdag 7 augustus Rheden - Mr. B. van Leeuwenplein

zaterdag 14 augustus Velp – Overtuin

zaterdag 21augustus Dieren - horecaplein bij Theothorne

Nieuwsbrief ontvangen?

Meld u hier aan voor de STRV nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste toeristisch recreatieve ontwikkelingen in regio

Veluwezoom live

Gemeente nieuws

Contact Informatie

logoveluwezoom_green.png

Peter van Anrooylaan 19
6952 CW Dieren

+31(06)537 315 89