NIEUWS

Airborne en Liberation fietsroutes in de regio

REGIO – Fiets door de verfrissende en mooie natuur terwijl je kennismaakt met een belangrijk onderdeel uit de geschiedenis van Nederland.

Fiets de Airborne fietsroute en ontdek de historische Slag om Arnhem of de Liberation route tussen Arnhem en Nijmegen.

Twee verschillende fietsroutes bieden een blik in de geschiedenis.

Oosterbeek, Ede, Heelsum

Deze fietsroute van https://www.fietsnetwerk.nl/fietsroutes/airborne-fietsroute/'); return false;" style="box-sizing: border-box; background: transparent; color: rgb(193, 34, 58); text-decoration: none;">Fietsnetwerk.nl brengt je langs verschillende afstapmomenten die allemaal in het teken staan van Airborne. Tijdens de Tweede Wereldoorlog was deze veldslag en luchtlanding, op de Slag om de Schelde na, de grootste operatie op Nederlands grondgebied in deze periode. Het Airborne museum was het Britse hoofdkwartier tijdens de Slag om Arnhem.

In deze omgeving vind je ontzettend veel herinneringen aan de Airborne gebeurtenissen. Fiets mee en duik de geschiedenis in. Stap het museum binnen en begeef je midden in de strijd. Ook het monument en de begraafplaats is toegevoegd aan de fietsroute. De Slag om Arnhem, ook bekend als Operatie Market Garden, heeft veel geallieerde militairen het leven gekost. 1750 geallieerden liggen hier op de Airborne begraafplaats.

Liberation Route

https://www.nederlandfietsland.nl/knooppuntroutes/liberation-fietsroute-arnhem'); return false;" style="box-sizing: border-box; background: transparent; color: rgb(193, 34, 58); text-decoration: none;">Stichting Landelijke Fietsplatform is een Liberation fietsroute met een verhaal. Net als bij Fietsnetwerk neemt deze fietsroute je mee terug in de tijd. Deze fietsroute leidt je langs verschillende luisterplekken die onderdeel zijn van de Liberation Route Arnhem Nijmegen. In Driel, Renkum en Oosterbeek kun je verhalen horen over de Slag om Arnhem.

Bijvoorbeeld bij het informatiecentrum Slag om Arnhem en het compleet vernieuwde https://www.airbornemuseum.nl/'); return false;" style="box-sizing: border-box; background: transparent; color: rgb(193, 34, 58); text-decoration: none;">Airborne Museum Hartenstein. In de ondergrondse ruimte in dit museum is een museale Airborne Experience gebouwd waar je als bezoeker de strijd meemaakt alsof je er zelf onderdeel van uit maakt. Uniek in Europa.

Verder leidt deze fietsroute je langs verschillende luisterplekken die onderdeel zijn van de Liberation Route Arnhem Nijmegen. In Driel, Renkum en Oosterbeek kun je verhalen horen over de Slag om Arnhem.

Bron: rheden.nieuws.nl

 

Nieuwsbrief ontvangen?

Meld u hier aan voor de STRV nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste toeristisch recreatieve ontwikkelingen in regio

Wat vindt u van het thema 'Verliefd op de Veluwe' ?

Gemeente nieuws

  • Alles over het coronavirus

    De verspreiding van het virus zorgt voor veel aandacht en vragen. Wij werken nauw samen met betrokken partijen. Lees over de landelijke maatregelen en wat dit betekent voor onze dienstverlening.

Contact Informatie

logoveluwezoom_green.png

Peter van Anrooylaan 19
6952 CW Dieren

+31(06)537 315 89
 

Evenementen deze maand