NIEUWS

Rheden krijgt een wandelpad, gemeente werkt ook aan plan voor een uitkijktoren

RHEDEN  - Inwoners van Rheden kunnen over een dik jaar een ommetje maken aan de zuidkant van het dorp.
De gemeente werkt aan een wandelpad van 3 kilometer aan die kant. Nu is het nog niet mogelijk om helemaal langs het dorp een ommetje te maken.

Het wandelpad is een van de elementen uit een groter plan om wat de gemeente de Zuidflank noemt, te verbeteren. Het gaat om het gebied tussen het dorp en de snelweg A348, van Worth Rheden tot en met het begin van de Steegse haven. Daarin liggen onder meer sportvelden en het zwembad. Ook de entree van Rheden vanaf de snelweg maakt deel uit van het gebied, dat een dorpspark moet worden. 

De gemeente heeft een bouwteamovereenkomst gesloten met infrabedrijf NTP. Dat moet de werkzaamheden gaan uitvoeren. Dat doet het in overleg met de bewoners. Die kunnen zich nog tot 4 september melden om zitting te nemen in een klankbordteam dat meepraat over hoe het gebied er nu precies komt uit te zien. Hoe de entree vanaf de snelweg eruit moet zien, zal een van de eerste onderwerpen zijn.

Meepraten

Later moet de klankbordgroep ook meepraten over een uitkijktoren. Twee jaar geleden kondigde de gemeente het plan voor zo'n toren al aan. Die zou mensen die in het gebied wandelen, de gelegenheid moeten geven om over de snelweg naar de IJssel en het daarachter gelegen gebied te kijken. 

De gemeente wil 200.000 euro aan zo'n toren uitgeven. Hoe hij eruit komt te zien en hoe hoog hij precies wordt, is nu nog niet bekend. Inwoners en bedrijven kunnen meepraten over het precieze uiterlijk en de hoogte ervan. In eerdere plannen werd gesproken over een hoogte van 15 meter, maar of het dat ook echt wordt, is nog niet duidelijk. De toren moet er over een jaar of twee komen.  

Natuurspeelplaats

De eerste veranderingen in de Zuidflank zijn inmiddels te zien. Zo is de boomgaard opgeknapt en toegankelijk gemaakt en zijn de werkzaamheden voor de natuurspeelplaats in volle gang. 

Eind dit jaar is de planning om de parkeerplaats bij de natuurspeelplaats te verkleinen om hier een toegang tot het dorpspark te maken.  

Bron: Gelderlander.nl

 

Nieuwsbrief ontvangen?

Meld u hier aan voor de STRV nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste toeristisch recreatieve ontwikkelingen in regio

Wat vindt u van het thema 'Verliefd op de Veluwe' ?

Gemeente nieuws

  • Alles over het coronavirus

    De verspreiding van het virus zorgt voor veel aandacht en vragen. Wij werken nauw samen met betrokken partijen. Lees over de landelijke maatregelen en wat dit betekent voor onze dienstverlening.

Contact Informatie

logoveluwezoom_green.png

Peter van Anrooylaan 19
6952 CW Dieren

+31(06)537 315 89
 

Evenementen deze maand