NIEUWS

Aangevulde Uitvoeringsagenda Beleef het in Gelderland 2020-2021 Provincie Gelderland

Provincie Gelderland maakt 4,6 miljoen euro vrij voor de ondersteuning van toerisme en recreatie.

Beste partner,

Provincie Gelderland maakt 4,6 miljoen euro vrij voor de ondersteuning van toerisme en recreatie. Deze sector is hard getroffen door de COVID-19 maatregelen. Nadat de coronacrisis Nederland op slot deed, heeft dat enorme financiële consequenties gehad voor het Gelders toerisme. Ondanks het mooie voorjaar heeft de sector niet, weinig of slechts een alternatieve vorm van gastvrijheid kunnen bieden. Veel toeristische ondernemers moeten juist in de vroeg warme maanden hun geld verdienen, en dat is nu niet mogelijk geweest.

Onlangs hebben we jullie geïnformeerd over Uitvoeringsagenda ‘Beleef het in Gelderland 2020-2021’. Zoals in die mail aangekondigd werd, is die uitvoeringsagenda tot stand gekomen voordat de effecten van de maatregelen rondom Covid-19 bekend werden. In de Taskforce toerisme & recreatie zijn ideeën uitgewisseld over een aanvulling op deze uitvoeringsagenda en vroegen we u ideeën aan te dragen. Afgelopen dinsdag 16 juni jl. heeft Gedeputeerde Staten positief besloten over deze aanvulling. In de link hieronder is te zien hoe de vernieuwde versie van de Uitvoeringsagenda eruit ziet.

http://magazine.gelderland.nl/uitvoeringsagenda-beleefhetingelderland-2020-2021#!/home

De komende weken vindt uitwerking plaats van de genoemde instrumenten. Wij willen vanaf augustus de steunmaatregelen in laten gaan. Mocht u hierover vragen hebben, dan horen wij graag van u.

We bedanken al onze partners en speciaal de deelnemers in de Taskforce voor alle tijd en input.

Met vriendelijke groet,
Namens Team T&R

Henk Niessen
Programma Manager programma Toerisme en Recreatie

Provincie Gelderland
Postbus 9090
6800 GX Arnhem

Disclaimer<https://www.gelderland.nl/Disclaimer-e-mailbericht>

Nieuwsbrief ontvangen?

Meld u hier aan voor de STRV nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste toeristisch recreatieve ontwikkelingen in regio

Wat vindt u van het thema 'Verliefd op de Veluwe' ?

Gemeente nieuws

  • Alles over het coronavirus

    De verspreiding van het virus zorgt voor veel aandacht en vragen. Wij werken nauw samen met betrokken partijen. Lees over de landelijke maatregelen en wat dit betekent voor onze dienstverlening.

  • Wijzigingen vervoer per 1 augustus 2020

    In onze gemeente regelt Avan het vervoer. Vanaf 1 augustus 2020 is Avan nog steeds de overkoepelende organisatie, maar zijn er nieuwe vervoersbedrijven die de ritten verzorgen. Voor het aanvullend vervoer (regiotaxi) is dit taxibedrijf Munckhof. Voor georganiseerd vervoer (leerlingenvervoer, vervoer voor dagbesteding en vervoer vanuit de jeugdwet) gaat Willemsen de Koning de ritten verzorgen.

  • Een goede fietsverbinding maar geen SnelleFietsRoute

    Gezamenlijk werd door provincie en gemeente gewerkt aan een SnelleFietsRoute (SFR) tussen Arnhem en Dieren. Omdat de Hoofdstraat in Velp niet kan voldoen aan de eisen van de SFR besloot de gemeenteraad van Rheden dat dit gedeelte niet bij de SFR kan horen.

Contact Informatie

logoveluwezoom_green.png

Peter van Anrooylaan 19
6952 CW Dieren

+31(06)537 315 89
 

Evenementen deze maand