NIEUWS

Winkels langer open op Hemelvaartsdag en 2e Pinksterdag

Op donderdag 21 mei (Hemelvaartsdag) en op maandag 1 juni (2e Pinksterdag) mogen de winkels in onze gemeente al vanaf 8.00 uur open.

in plaats van 12.00 uur. De sluitingstijd is op beide dagen om 19.00 uur.

Vooral de kappersbranche heeft gevraagd om deze verruiming van de openstelling. Voor de meeste contactberoepen geldt dat zij per 11 mei 2020 weer starten met hun werkzaamheden met in inachtneming van de RIVM maatregelen natuurlijk.

Betere spreiding en minder parkeerdruk

Vooral de kappers hebben door de coronacrisis te maken met wachtlijsten. Door langer open te zijn, kunnen zij de klanten beter helpen en het zorgt voor een betere spreiding van klanten en personeel. Ook zal het verkeer en de parkeerdruk minder zijn. Dit is weer fijn voor de buurt rond de winkelgebieden.

Goede ervaringen

De goede ervaringen van zowel de ondernemers als de klanten op Goede Vrijdag, 2e Paasdag en Koningsdag hebben er ook voor gezorgd dat het college van B&W akkoord is gegaan met het verzoek om op Hemelvaartsdag en 2e Pinksterdag langer open te zijn.

Verantwoordelijk wethouder van economische zaken, Ronald Haverkamp, is vooral blij met de verruiming van de openstelling voor de contactberoepen:

“Het is voor de meeste contactberoepen een grote opluchting dat ze vanaf 11 mei weer open kunnen. Ik hoop dan ook dat inwoners de komende tijd veel gebruik maken van de lokale kappers en de andere contactberoepen. En natuurlijk geldt dat ook voor alle andere lokale ondernemers.”

 

Nieuwsbrief ontvangen?

Meld u hier aan voor de STRV nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste toeristisch recreatieve ontwikkelingen in regio

Wat vindt u van het thema 'Verliefd op de Veluwe' ?

Gemeente nieuws

  • Alles over het coronavirus

    De verspreiding van het virus zorgt voor veel aandacht en vragen. Wij werken nauw samen met betrokken partijen. Lees over de landelijke maatregelen en wat dit betekent voor onze dienstverlening.

Contact Informatie

logoveluwezoom_green.png

Peter van Anrooylaan 19
6952 CW Dieren

+31(06)537 315 89
 

Evenementen deze maand