Nieuws

Glasvezel voor inwoners van De Steeg, Ellecom en Rozendaal

Nu in het buitengebied van gemeente Rheden en Rozendaal glasvezel wordt aangelegd

, voert Glasvezel buitenaf campagne in de dorpen. De Steeg, Ellecom en Rozendaal.

Tijdens de campagne in het buitengebied bleek namelijk dat er ook in deze dorpen veel vraag was naar glasvezel. Als vóór 18 mei per dorp minimaal 35% van de inwoners kiest voor een glasvezelabonnement, dan worden ook deze dorpen voorzien van het meest snelle en betrouwbare netwerk. 

Aanleg glasvezel in buitengebied in volle gang 

Eerder vond al een succesvolle glasvezelcampagne plaats in Gelderland Midden en Zuid, waar het buitengebied van de gemeente Rheden onderdeel van was. Op dit moment is de aanleg van het glasvezelnetwerk hier in volle gang en heeft naar verwachting eind 2020 iedereen die zich tijdens de vraagbundeling heeft aangemeld een werkende glasvezelaansluiting in huis. 

Informatie voor bewoners 

Inwoners die in aanmerking komen voor een glasvezelaansluiting zijn persoonlijk geïnformeerd. Gezien de maatregelen met betrekking tot het coronavirus, zijn de Glasvezel- informatiebijeenkomsten niet doorgegaan. Glasvezel buitenaf biedt daarom de mogelijkheid webinars te volgen, waarin alles verteld wordt over glasvezel. Natuurlijk is er ook alle ruimte om vragen te stellen. Informatie hierover is te vinden op de website: https://www.glasvezelbuitenaf.nl/'); return false;" href="https://www.glasvezelbuitenaf.nl/" style="background-attachment: scroll; background-clip: border-box; background-color: transparent; background-image: none; background-origin: padding-box; background-position-x: 0%; background-position-y: 0%; background-repeat: repeat; background-size: auto; box-sizing: border-box; color: rgb(193, 34, 58); text-decoration: none;">glasvezelbuitenaf.nl. 

Gemeente Rozendaal steunt campagne 

Wethouder Marieke Albricht van de gemeente Rozendaal is blij dat het dorp de kans krijgt op snel internet via glasvezel. “Om mee te gaan met toekomstige ontwikkelingen is het belangrijk om ook gebruik te kunnen maken van een snelle en stabiele internetverbinding. We zijn blij dat de inwoners van ons dorp nu de kans krijgen om ook op glasvezel te worden aangesloten. Als gemeente staan we positief tegenover dit initiatief van Glasvezel buitenaf. Als 35% op 18 mei gehaald wordt, gaat de aanleg door. We zouden dat toejuichen omdat we geloven dat de mogelijkheid van glasvezel kan bijdragen aan vitale en duurzame leefbaarheid in ons dorp. Zo blijven wij als gemeente in elk geval niet achter.” 

Pop up stores 

Om mensen zo goed mogelijk te informeren, zijn er pop-up stores geopend. Deze bevinden zich bij Brood- en banketbakkerij Samberg in Ellecom en Bakkerij Tom van Otterloo in De Steeg. Hier kan informatie worden afgehaald, of aanmeldformulieren worden ingeleverd. Gedurende de campagne wordt er nauw samengewerkt met beide bakkerijen, om zo ook de lokale ondernemers te steunen. 

Tientjesaktie 

Om daarnaast lokale initiatieven in deze bijzondere tijden te steunen, draagt Glasvezel buitenaf graag een steentje bij. Voor een afgesloten abonnement doneert zij €10.- aan Natuurspeelplek Ellecom of Muziekvereniging Excelsior. Inwoners kunnen hiervoor hun aanmeldformulier voor glasvezel inleveren bij de initiatiefnemers van de Natuurspeelplek, of bij Muziekvereniging Excelsior. 

Over dit project en Glasvezel buitenaf 

Glasvezel buitenaf is een initiatief van DELTA Fiber Nederland. DELTA Fiber Nederland is een snelgroeiend Nederlands telecombedrijf. Zij is eigenaar van telecomnetwerken verspreid over 11 provincies in Nederland. Daarnaast legt zij voortdurend nieuwe netwerken aan, voornamelijk in randstedelijke gebieden en plattelandsregio’s. Al meer dan 650.000 woningen en bedrijven zijn aangesloten en hebben de beschikking over snel internet. 

Kijk voor meer informatie op de website: https://www.glasvezelbuitenaf.nl/'); return false;" href="https://www.glasvezelbuitenaf.nl/" style="background-attachment: scroll; background-clip: border-box; background-color: transparent; background-image: none; background-origin: padding-box; background-position-x: 0%; background-position-y: 0%; background-repeat: repeat; background-size: auto; box-sizing: border-box; color: rgb(193, 34, 58); text-decoration: none;">glasvezelbuitenaf.nl.

Bron: rheden.nieuws.nl

 

 

logoveluwezoom_green.png

Peter van Anrooylaan 19
6952 CW Dieren

+31(06)537 315 89
 

 

In/Uitloggen

Wettelijke mededelingen