NIEUWS

Lezing over de oorlog in de dorpen aan de Veluwezoom

VELP – In pop-up museum Rheden in Oorlogstijd, wordt woensdag 12 februari een lezing verzorgd door Wencel Maresch.

Hij vertelt aan de hand van soms uniek fotomateriaal en enkele bijzondere filmfragmenten over de oorlogsjaren in de dorpen aan de Veluwezoom.

Maresch publiceerde in 2005 een lijvig boek over de oorlogsjaren onder de titel ‘Oorlog aan de Veluwezoom’. Enkele jaren geleden volgde een tweede druk van die succesvolle uitgave. Bovendien bleef hij ook na het schrijven van zijn boek materiaal over de oorlogsjaren in Dieren en omgeving verzamelen en dat nieuwe materiaal komt ook aan de orde tijdens de lezing. De voordracht begint woensdag 12 februari om 20.00 uur en is gratis toegankelijk.

Pop-up museum Rheden in Oorlogstijd, Hoofdstraat 75 Velp, is iedere vrijdag, zaterdag en zondag geopend van 11.00 tot 17.00 uur. Vrij entree. facebook.com/rhedeninoorlogstijd

(Foto: De bevrijding van Dieren in 1945. De Tweede Wereldoorlog is het onderwerp van de lezing in Museum Rheden in oorlogstijd.)

Bron: rheden.nieuws.nl

 

 

 

 

 

 

 

 

Nieuwsbrief ontvangen?

Meld u hier aan voor de STRV nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste toeristisch recreatieve ontwikkelingen in regio

Wat vindt u van het thema 'Verliefd op de Veluwe' ?

Gemeente nieuws

  • Alles over het coronavirus

    De verspreiding van het virus zorgt voor veel aandacht en vragen. Wij werken nauw samen met betrokken partijen. Lees over de landelijke maatregelen en wat dit betekent voor onze dienstverlening.

  • Geldkrant: tips en adviezen voor als het financieel even minder gaat

    Veranderingen in uw dagelijkse leven kunnen gevolgen hebben voor uw portemonnee. Door de coronacrisis zijn veel dingen ook anders dan eerst. De crisis kan voor u financiële gevolgen hebben. Daarom hebben wij samen met Het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud) een speciale editie van de Geldkrant gemaakt

  • Arbeidsmigranten en zorgcliënten meer in balans in de buurt

    De gemeenteraad van Rheden heeft op 2 juli een voorbereidingsbesluit genomen met de naam ‘Omzetten Wonen’. Door dit besluit is het mogelijk meer spreiding aan te brengen in de locaties waar arbeidsmigranten en zorgcliënten wonen. Voor nieuwe initiatieven moet vanaf 7 juli eerst een omgevingsvergunning worden aangevraagd.

Contact Informatie

logoveluwezoom_green.png

Peter van Anrooylaan 19
6952 CW Dieren

+31(06)537 315 89
 

In/Uitloggen

Wettelijke mededelingen