NIEUWS

Fietspad tussen campussen Arnhem en Velp komt er alsnog

VELP – De fietsverbinding tussen de campussen van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) in Arnhem

en die van MBO Helicon en Hogeschool Van Hall Larenstein in Velp wordt alsnog voor 1 mei gerealiseerd. Dat besloot de Rhedense gemeenteraad dinsdagavond. Anders zouden de subsidies van ruim 1 miljoen euro van het Rijk en de provincie vervallen.

Al in 2005 zijn er plannen gemaakt voor de aanleg van dit fietspad. Dat moet komen langs de spoorlijn tussen de Zuider Parallelweg in Velp en een bestaand pad langs het spoor in Arnhem. Daarmee wordt een directe verbinding tussen de campussen gecreëerd.

Snelfietsroute door Velp
Onder meer grote werkzaamheden aan de A12 brachten vertraging in het proces. Vervolgens wilde de gemeenteraad het plan samen laten vallen met het besluit over de snelfietsroute die door Velp moet komen. Maar omdat Arnhem en Rheden dit fietspad sowieso willen en de subsidies anders vervallen waarbij het voorschot moeten worden terugbetaald, is besloten dit los te koppelen.

In een eerder advies maakt de route HAN-Larenstein al wel onderdeel uit van de voorkeursroute van het snelfietspad. Toch zal de gemeente nog met omwonenden in overleg gaan wat hiervoor de beste optie is. Die beslissing valt later.

‘Zonde van de belastingcenten’
Fractievoorzitter Magda Rook (GPR Burgerbelangen) vraagt zich het nut van het fietspad af. Zij wijst op onderzoek waaruit blijkt dat studenten maar ook personeel van de HAN maar moeilijk tot de fiets zijn te verleiden. ‘Zonde van de belastingcenten.’ Ook fractievoorzitter Erik Roumen (D66) vindt de onderbouwing van de noodzaak om de campussen te verbinden ‘erg summier’.

‘Misschien is er nu geen behoefte’, reageert fractievoorzitter Hendri Witteveen (ChristenUnie). ‘Maar zodra de mogelijkheid er is, zullen fietsers deze aangrijpen om de kortste weg naar hun bestemming te zoeken.’ Ook moet de route de samenwerking tussen de scholen bevorderen, meent VVD-raadslid Rob Koekkoek. ‘Een fijnmazig netwerk stimuleert de fietser’, vult wethouder Gea Hofstede aan. ‘En dat vinden wij van het grootste belang.’

Brede steun
Het voorstel om het fietspad aan te leggen en dit los te koppelen van het besluit over de snelfietsroute, kon uiteindelijk op brede steun rekenen. Alleen GPRB was tegen. Ook een motie om naar de inwoners van Velp te benadrukken dat dit écht geen voorschot op de beslissing voor de snelfietsroute is, werd aangenomen.

Bron: studiorheden.nl

 

Nieuwsbrief ontvangen?

Meld u hier aan voor de STRV nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste toeristisch recreatieve ontwikkelingen in regio

Wat vindt u van het thema 'Verliefd op de Veluwe' ?

Gemeente nieuws

  • Alles over het coronavirus

    De verspreiding van het virus zorgt voor veel aandacht en vragen. Wij werken nauw samen met betrokken partijen. Lees over de landelijke maatregelen en wat dit betekent voor onze dienstverlening.

  • Wijzigingen vervoer per 1 augustus 2020

    In onze gemeente regelt Avan het vervoer. Vanaf 1 augustus 2020 is Avan nog steeds de overkoepelende organisatie, maar zijn er nieuwe vervoersbedrijven die de ritten verzorgen. Voor het aanvullend vervoer (regiotaxi) is dit taxibedrijf Munckhof. Voor georganiseerd vervoer (leerlingenvervoer, vervoer voor dagbesteding en vervoer vanuit de jeugdwet) gaat Willemsen de Koning de ritten verzorgen.

  • Een goede fietsverbinding maar geen SnelleFietsRoute

    Gezamenlijk werd door provincie en gemeente gewerkt aan een SnelleFietsRoute (SFR) tussen Arnhem en Dieren. Omdat de Hoofdstraat in Velp niet kan voldoen aan de eisen van de SFR besloot de gemeenteraad van Rheden dat dit gedeelte niet bij de SFR kan horen.

Contact Informatie

logoveluwezoom_green.png

Peter van Anrooylaan 19
6952 CW Dieren

+31(06)537 315 89
 

Evenementen deze maand