NIEUWS

Lezing en wandeling naar Teerosen

Luchtoorlog specialist en GBG battlefield-tourgids Willem Kleijn geeft op 31 oktoberom 10.00 uur een lezingom 10.00 uur een lezing

in het pop-up Museum Rheden in Oorlogstijd aan de Hoofdstraat 75 in Velp. De voordracht gaat over het Y-peilsysteem van de Luftwaffe tijdens de jaren 1941-1944.

Hij neemt deelnemers die dat willen aansluitend mee naar de locatie van Teerose 2 bij de Zypenberg. Op de Galgenberg bij Terlet, nabij de Zijpenberg en Possenberg op de heuvels van de Veluwezoom, zijn in het bos nog de merkwaardige betonnen fundamenten te vinden; de stille getuigen van de grootste luchtslag uit de wereldgeschiedenis.

De fundamenten nabij de brandtoren zijn restanten van 15 meter hoge houten peiltorens van de Luftwaffe die zowel bij Terlet als de Zijpenberg stonden: vijf per stelling. Deze stellingen worden aangeduid met de codenaam ‘Teerosen’ 1 en 2 , met de T van Terlet.

De wandeling (max 25 personen) begint om 14.00 uur bij P-plaats bij de Brandtoren en is niet geschikt voor personen die slecht ter been zijn. Goed schoeisel is noodzakelijk. Aanmelden voor de excursie moet via www.eenpassievoorboeken.nl.

Bron: StudioRheden.nl

 

Nieuwsbrief ontvangen?

Meld u hier aan voor de STRV nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste toeristisch recreatieve ontwikkelingen in regio

Wat vindt u van het thema 'Verliefd op de Veluwe' ?

Gemeente nieuws

  • Alles over het coronavirus

    De verspreiding van het virus zorgt voor veel aandacht en vragen. Wij werken nauw samen met betrokken partijen. Lees over de landelijke maatregelen en wat dit betekent voor onze dienstverlening.

  • Geldkrant: tips en adviezen voor als het financieel even minder gaat

    Veranderingen in uw dagelijkse leven kunnen gevolgen hebben voor uw portemonnee. Door de coronacrisis zijn veel dingen ook anders dan eerst. De crisis kan voor u financiële gevolgen hebben. Daarom hebben wij samen met Het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud) een speciale editie van de Geldkrant gemaakt

  • Arbeidsmigranten en zorgcliënten meer in balans in de buurt

    De gemeenteraad van Rheden heeft op 2 juli een voorbereidingsbesluit genomen met de naam ‘Omzetten Wonen’. Door dit besluit is het mogelijk meer spreiding aan te brengen in de locaties waar arbeidsmigranten en zorgcliënten wonen. Voor nieuwe initiatieven moet vanaf 7 juli eerst een omgevingsvergunning worden aangevraagd.

Contact Informatie

logoveluwezoom_green.png

Peter van Anrooylaan 19
6952 CW Dieren

+31(06)537 315 89
 

In/Uitloggen

Wettelijke mededelingen