NIEUWS

Burgemeesters bij plechtigheid monument Pinkeberg

Zonder vorm van proces werden op 25 oktober 1944 drie moedige Arnhemmers gefusilleerd.

Uit respect voor deze drie mensen worden vrijdag 25 oktober 2019 om 11.00 uur bloemen gelegd bij de gedenksteen aan de Pinkenbergseweg op de grens van Velp en Rozendaal.

Omdat de fusillade 75 jaar geleden plaats vond, heeft burgemeester Weststeijn van Rozendaal dit jaar haar collega’s van Arnhem en Rheden uitgenodigd om bloemen te leggen, net als in 1993 toen het monumentje werd onthuld.

Tijdens de eenvoudige plechtigheid worden jaarlijks op deze dag – ook in aanwezigheid van familie en vrienden van nabestaanden – bloemen gelegd door vertegenwoordigers van Stichting Velp voor Oranje / 4 Mei Comité Velp, De Geërfden van Velp en scouts van De Velpsche Woudloopers.

Bron: StudioRheden.nl

 

Nieuwsbrief ontvangen?

Meld u hier aan voor de STRV nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste toeristisch recreatieve ontwikkelingen in regio

Wat vindt u van het thema 'Verliefd op de Veluwe' ?

Gemeente nieuws

  • Alles over het coronavirus

    De verspreiding van het virus zorgt voor veel aandacht en vragen. Wij werken nauw samen met betrokken partijen. Lees over de landelijke maatregelen en wat dit betekent voor onze dienstverlening.

  • Geldkrant: tips en adviezen voor als het financieel even minder gaat

    Veranderingen in uw dagelijkse leven kunnen gevolgen hebben voor uw portemonnee. Door de coronacrisis zijn veel dingen ook anders dan eerst. De crisis kan voor u financiële gevolgen hebben. Daarom hebben wij samen met Het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud) een speciale editie van de Geldkrant gemaakt

  • Arbeidsmigranten en zorgcliënten meer in balans in de buurt

    De gemeenteraad van Rheden heeft op 2 juli een voorbereidingsbesluit genomen met de naam ‘Omzetten Wonen’. Door dit besluit is het mogelijk meer spreiding aan te brengen in de locaties waar arbeidsmigranten en zorgcliënten wonen. Voor nieuwe initiatieven moet vanaf 7 juli eerst een omgevingsvergunning worden aangevraagd.

Contact Informatie

logoveluwezoom_green.png

Peter van Anrooylaan 19
6952 CW Dieren

+31(06)537 315 89
 

In/Uitloggen

Wettelijke mededelingen