Nieuws

Rheden in oorlogstijd

In onze gemeente vieren we volgend jaar 75 jaar Bevrijding.

In de aanloop naar die feestdag willen we ons herinneren hoe het dorpsleven hier was in de periode tijdens en na de Slag om Arnhem (vanaf 17 september 1944), hoe (Joodse) onderduikers hier overleefden en hoe we op 16 april de Canadese en Engelse bevrijders verwelkomden.

Daarom richten we (vanaf september t/m half mei) aan de Hoofdstraat 75 in Velp een tijdelijk museum in door en voor inwoners van de 7 dorpen uit de gemeente Rheden.

Inzamelen materiaal, documenten en verhalen

Heeft u herinneringen aan de oorlogstijd? We ontvangen of horen ze graag. Er zijn inmiddels 3 inzamelmomenten geweest. Heeft u nog spullen en/of informatie om te delen dan horen we graag van u. U kunt een persoonlijke afspraak maken met conservator Jean Kreunen via .

Het is onze bedoeling dat wij met al deze losse aanwinsten bijzonder interessante onderwerpen over de Tweede Wereldoorlog kunnen belichten. De documenten en objecten gaan het verhaal van Rheden in oorlogstijd vertellen. Maar ook verhalen die aan ú verteld zijn horen wij graag.
Met uw materiaal richten wij vanaf september 2019 een museum in dat 9 maanden blijft bestaan. Het museum wordt gevestigd in Velp, maar er is aandacht voor alle dorpen en alle inwoners.

Bevrijding De Steeg

Vrijwilliger worden

We zijn nog op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die ons helpen om het museum tot een succes te maken. We zoeken vrijwilligers voor het klusteam en vrijwilligers voor de ontvangst van bezoekers. Iedereen die zich aanmeldt als vrijwilliger nodigen we uit voor een informatiebijeenkomst in het gemeentehuis in De Steeg op maandag 26 augustus.

Vrijwilliger klusteam

Bent u een handige klusser? Dan kunnen we uw hulp gebruiken voor het klusteam. Het klussen gebeurt van 27 augustus tot en met 8 september.

Opgeven voor het klusteam kan door een e-mail te sturen naar .

Vrijwilliger ontvangstteam

Het museum is te bezoeken vanaf september 2019 tot en met mei 2020. Geplande openingstijden in die periode zijn vrijdag, zaterdag en zondag van 11.00 - 17.00 uur. U kunt aangeven hoe vaak en op welke dagen u het liefst ingedeeld wordt. We zijn op zoek naar dames en heren vanaf 18 jaar. Een team bestaat altijd uit minstens 2 personen per dienst. U zit dus nooit alleen.

Opgeven voor het ontvangstteam kan door een e-mail te sturen naar .

Contact

Wilt u meer informatie over het museum? Mail gerust naar .

Bron: www.rheden.nl

 

logoveluwezoom_green.png

Peter van Anrooylaan 19
6952 CW Dieren

+31(06)537 315 89
 

 

In/Uitloggen

Wettelijke mededelingen