Beeldenpark Openluchttheater

Op augustus 30, 2020
06- 38626963
Categorieën: Kunst & Cultuur
Gezien: 207
Nieuw in de regio: een beeldenpark met actuele kunstwerken
 
IMG 4580
 

Vanaf 21 juni is het welbekende Openluchttheater De Pinkenberg in Rozendaal ingericht als beeldenpark. Een vijftal beeldende kunstenaars hebben langs een uitgezette wandelroute door het theater een serie verrassende kunstwerken geplaatst. Alle zondagmiddagen tussen 13 en 17 uur is deze buitenexpositie vrij toegankelijk voor bezoekers.

In het oostelijk buitengebied van de gemeente Rozendaal ligt een bijzonder stukje natuur dat al meer dan honderd jaar een geliefde plek is voor sporters, wandelaars en cultuurliefhebbers. In crisistijden werden hier, dicht bij elkaar, een drietal projecten gerealiseerd om de werkloosheid te bestrijden: De Emmapiramide, de Velpse Rodelbaan en het Openluchttheater De Pinkenberg. In het verleden hebben deze attracties veel belangstellenden getrokken.

Met een frisse blik blijkt het huidige aanzien van het Openluchttheater door een rigoureuze bomenkap een sterk parkachtig, open karakter te hebben met nieuwe zichtlijnen. Hoogste tijd om het publiek opnieuw uit te nodigen om hier kennis van te nemen. En wat is er mooier dan, nu het wederom crisistijd is, dat weer te doen in de vorm van een attractie; een beeldenpark. In deze coronatijd is gekozen voor een éénrichtingswandeling beginnend aan de artiesteningang. Deze route biedt een aantal plekken die zich bij uitstek lenen om een beeld of beeldengroep te plaatsen. Vijf gerenommeerde kunstenaars uit de regio, Arild Veld, Ralph Lambertz, Teun de Weger, Colin Wilson en Gerrit van Middelkoop, zijn de uitdaging aangegaan en hebben tientallen beelden in het park geplaatst.

Openstelling

Het beeldenpark is gedurende de zomermaanden van 2020 op de zondagen tussen 13 en 17 uur. De entree is gratis, wel zal er de mogelijkheid zijn om een vrijwillige bijdrage te schenken die ten goede zal komen aan de deelnemende kunstenaars.

Boswandeling en gezonde lucht

Het bezoek aan het beeldenpark kan uitgebreid worden met een rondwandeling in het bosgebied direct aan de overzijde van het theater. In dit lommerrijke imponerende golvende landschap, waarin de restanten van de Velpse Rodelbaan, met forse loofbomen zijn prachtige slingerende paden en lanen te bewandelen. Ook een bezoekje aan de iets verderop gelegen Emmapiramide met haar duizelingwekkende uitzicht is aan te raden.

In coronatijden biedt dit uitstapje in de gezonde buitenlucht een welkome invulling van de vrije tijd in een regio en een periode waarin de cultuur noodgedwongen op een laag pitje staat. In een kleine brochure met informatie over de beelden en de kunstenaars zal de omgeving met enige relevante historische informatie worden opgenomen.

Contact Informatie

logoveluwezoom_green.png

Peter van Anrooylaan 19
6952 CW Dieren

+31(06)537 315 89
 

Evenementen deze maand